Pazaryeri Halk Eğitim Kültür Sosyal ve Spor Kulübü Yönetim Kurulundan yapılan açıklamaya göre; Bilindiği üzere Pazaryeri İlçemizin Kınık Köyünde bir asırı aşkındır sürdürülegelen geleneksel el sanatlarımızdan ‘’Çömlekçilik’’ zanaatı, köyde yaşayan ustalarımızın hünerli elleriyle topraktan sanata dönüşerek birer kimlik kazanmaktır. Endüstriyel sanayinin gelişmesi ile birlikte çömlek yapımını endüstriyel makineler devralmış olsa da Kınık köyümüzde halen 30’a yakın ustalarımız sayesinde çömlekçilik zanaatı ayakta durmaya devam etmektedir.
Bilecik İlimiz ve Pazaryeri İlçemiz için bir değer olan Çömlekçilik Zanaatı ve bu sanatı icra eden ustalarımız, bölgemizin hem kültürel kimliğine katkı sağlamakta hem de popülaritesini artırmaktadır. Bizler de bölgemizde icra edilen geleneksel el sanatımıza sahip çıkma adına, sayıları günden güne azalan güzide ustalarımıza umut olmak onları ayakta tutmak ve çömlekçilik sanatımızı sürdürülebilir kılmak, gelecek nesillerimize de aktarabilmek için ilçemizde istekli olan bu sanatı icra etmek isteyen bayanlarımıza yönelik bir proje geliştirmek istedik.
Bu sayede kadın bireylerimiz meslek sahibi olacak, KOSGEB sertifikalarını alarak devlet desteği ile girişimci olmaları adına teşvik edilecekler, iletişim ve becerilerini geliştirerek tasarladıkları özellikli ürünlerden gelir elde etmeleri sağlanacak ve istihdamlarına katkıda bulunmuş olunacaktır.
Proje fikrimizi İlçe Kaymakamımız Sayın Bayram Sağır’la paylaşarak kendilerinin desteğini ve katkılarını istedik. Bizleri kırmayarak proje fikrimize destek olan ve katkı yapmayı taahüt eden başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere; geleneksel el sanatımız çömlekçiliğin tarihi kimliği ile de örtüşen Pazarlıbey Kültür Konağını bizlere tahsis eden ve her türlü maddi ve manevi desteğe hazır olduklarını ifade eden ve projemize sahip çıkan Sayın Belediye Başkanımız Muzaffer Yalçın’a, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi hocalarımızın ve öğrencilerinin tecrübe, fikir ve karşılıklı etkileşim paylaşımıyla katkı sunacaklarından dolayı destekleri için Bilecik Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın İbrahim Taş ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Sayın Nurgül Özbay ile kıymetli hocalarımıza, bir ayağını engelli bireylerimiz için Bilecik Merkezinde gerçekleştireceğimiz projemize ayni katkı sağlamayı kabul ve taahhüt eden Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, Projemizi hayat boyu öğrenme kapsamında mesleki eğitim modülüne dahil ederek ayni ve nakdi katkı sunan Bilecik İşkur İl Müdürlüğümüze ve KOSGEB Müdürlüğümüze yapmayı düşündükleri katkı ve desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.
Projemizi kabul görerek hibe desteğini sağlayan İçişleri Bakanlığımıza ve Dernekler Dairesi Başkanlığımıza, İlimiz ve İlçemiz halkı adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Uygulayacağımız Proje iki ayaklı olacaktır, bir ayağı Pazaryeri İlçemizde kadınlarımıza yönelik diğer ayağı ise Bilecik İlimiz merkezinde Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün himayelerinde engelli kadın bireylerimiz için uygulanacaktır. Projemizin eğitim süresi 6 ay, toplam süresi 7 ay 24 gün olacaktır.
Projemizi kabul ederek desteğini sağlayan Başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere, bizlere her türlü ayni ve nakdi katkıda bulunmayı taahhüt ederek destekte bulunan kamu kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımızı borç biliriz.
KAYIT BAŞ VURULARI 28 AĞUSTOS – 6 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA PAZARYERİ KAYMAKAMLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE YAPILACAKTIR