Uludağ üniversitesi avcılık ve yaban hayatı program başkanı öğretim görevlisi İsmet Ceyhun YILDIRIM . Airbus GmbH ALMANYA Mak. Müh. Mehmet Kürşat METİN. Uludağ Üniversitesi Avcılık ve yaban hayatı bölüm öğrencisi Mustafa ÖZGÜN Osmaneli’de yaban hayatını ve Osmaneli’de görüldüğü iddia edilen Sırtlan ve Leopar için araştırmalar yapmak üzere Osmaneli’ye geldiler.
Türkiye’deki en büyük kedi türü olan Anadolu Parsı’nın keşfinin, türün yok olmadığının kanıtlanmasının ötesinde, gelecek nesillere aktarılan en büyük miraslardan birisi olacak. Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmet Ceyhun Yıldırım, Osmaneli-İznik-Yenişehir üçgeninde son günlerde görüldüğü ihbarı yapılan Anadolu Parsının bu bölgede izlenmesi için Osmaneli Belediyesi, Milli Parklar, Uludağ Üniversitesi birlikte bir proje yapılmasını planladıklarını anlattı. Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin ve Turizm-Tesisler sorumlusu Süleyman Çakar ile bir araya gelen değerli hocamız Osmaneli doğası ile çok güzel ve bu güzelliği sağlayan harika orman ve doğal yaşam alanlarının bir çok hayvan türüne ev sahipliği yapacak nitelikte olduğunu söyledi.Anadolu Parsının ve sırtlanın bu bölgede olma ihtimalinin kendilerini heyecanlandırdığını ve bu konuda çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin hocalarımıza teşekkür ederek, milli parklar, üniversitelerimiz ile birlikte Osmaneli de Ormanlarda doğal yaşamın ve değişik hayvan türlerinin barındırması için her konuda destek vereceklerini söyledi. Prof. Dr. İdris Oğurlu hocamız başkanlığında Osmaneli de her yıl gerçekleştirilen TÜBİTAK destekli “Doğa amaçlı eğitim” programlarıyla Osmaneli de doğada var olan bitki ve hayvan türlerinin ortaya çıkartıldığını ifade etti. Başkan değerli hocalarımıza ve misafirlerimize Osmaneli’ye ilgileri için teşekkür etti ve her türlü araştırmalarında kendilerine destek olacaklarını ifade etti.